Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Вівторок, 16 березня 2021, 15:33

На Львівщині людей, які перебувають в хоспісах, планують щеплювати вакциною Pfizer

медичний заклад у Львові

У області не вакцинують старших людей, які перебувають в закладах закритого типу, через те, що чекають на вакцину Pfizer.

Про це сьогодні під час сесії Львівської обласної ради повідомила керівниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ та депутатка Львівської облради від партії "Слуга народу" Наталія Іванченко (Тімко).

За її словами, раніше під час першого етапу вакцинації у області планували провести щеплення для старших людей, які перебувають в закладах закритого типу, однак наразі їх не вакцинують.

"Зараз є інфомація, що можливо до них прийде вакцина Pfizer, тому їх поки що ще не підключають до вакцинації" – пояснила Іванченко.

Станом на сьогодні Львівська область перебуває на 11 місці серед областей України із вакцинації проти коронавірусу. У області провели 2248 щеплень. Найбільше провакцинували осіб, віком 20-39 років, – 673 та віком 40-48 років – 717 осіб.

"42 тисячі доз. Львівщина отримала найбільшу кількість вакцини, поряд з Київською областю. Масова агітація на вакцинацію не почалася, тому що попит і так переважає над пропозицією, тому вакцинують критичні групи ризику, до яких належать, спочатку, виключно працівники ковідних лікарень. Але людина може відмовитися, може почекати шість місяців після перенесеного захворювання, тому кількість медиків, яка передбачалася на вакцинацію на перший етап, зменшилася" – наголосила Наталія Іванченко.

Зазначимо, раніше вона повідомляла, що у області під час першої хвилі зголосилися вакцинуватися 1520 медиків, з них 975 – лікарі Львова.

Нагадаємо, 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцин від коронавірусу AstraZeneca загальною кількістю 500 тисяч доз, що вистачить для вакцинації 250 000 українців.

Для Львівщини виділили 42 200 доз вакцин, які надійшли 25 лютого. У області планують вакцинувати 21 100 осіб (по дві дози на одну людину). Першими щеплення отримують медики, які працюють з хворими на коронавірус, та працівники мобільних бригад з імунізації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.