Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцина AstraZeneca

loda.gov.ua

Четвер, 25 лютого 2021, 11:01

На Львівщині отримали вакцини від Covid-19 і розпочинають вакцинувати медиків

вакцина AstraZeneca

Цієї ночі у область надійшло 42 200 доз вакцин від коронавірусу AstraZeneca.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

"Опівночі було доставлено на територію Львівщини 42 200 доз вакцин. Хочу сказати, що це перший етап, відповідно до рекомендацій МОЗ, під перший етап вакцинування потрапляють, насамперед, медики" – наголосив Іван Собко.

Зокрема, першочергово вакцинують працівників мобільних бригад з імунізації, а потім понад 1500 медиків, які працюють у лікарнях із хворими на коронавірус.

Вакцинація стартує сьогодні о 13:00 год. Першими вакцинуються медики Львівської обласної інфекційної лікарні.

Загалом для вакцинації на території області підготували 14 мобільних бригад, які будуть вакцинувати медиків 24 лікарень, які надають допомогу хворим на коронавірус. 

Нагадаємо, 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцин від коронавірусу AstraZeneca загальною кількістю 500 тисяч доз, що вистачить для вакцинації 250 000 українців. Тоді ж у Львівській ОДА наголосили, що вони очікують 42 тисячі доз цієї вакцини.

Додамо, у грудні минулого року МОЗ представило план вакцинації населення від коронавірусу. Він включає в себе п'ять етапів, а вакцинацію планують провести для не менш ніж 50% населення країни. На першому етапі вакцинації в Україні працюватимуть близько 500 мобільних бригад. У Львівській області створили 14 мобільних бригад з вакцинування від Covid-19.

Також в уряді обіцяли підготувати список професій, вакцинація від коронавірусу для яких буде обов'язковою й запустити сайт для запису на вакцинацію проти коронавірусу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.