Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Вівторок, 23 лютого 2021, 15:47

Львівщина отримає трохи більше 40 тисяч доз вакцин від Covid-19

медичний заклад у Львові

У області очікують 42 тисячі доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Сьогодні, 23 лютого, в Україну прибула перша партія вакцин від коронавірусу AstraZeneca загальною кількістю 500 тисяч доз, що вистачить для вакцинації 250 000 українців.

За словами заступниці директорки департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірини Шурпяк, одразу після розмитнення, вакцину відправлять у регіони, а на Львівщині очікується отримати близько 42 тисяч доз.

"Перший етап включає 21 тисячу осіб. Коли ми готувалися до меншої кількості доз вакцини, які до нас надійдуть, говорили про те, що в першу чергу вакцинуємо майже 4 тисячі осіб – медиків та осіб похилого віку. Зараз кількість більша: залучимо всіх медиків, які працюють у "ковідних" стаціонарах – близько 3 тисячі осіб, також близько 3 тисяч працівників екстреної медичної допомоги разом з водіями, які беруть участь в транспортуванні пацієнтів, а також весь персонал "ковідних" закладів області", – зазначила Ірина Шурпяк.

Зазначимо, раніше керівниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ та депутатка Львівської облради від партії "Слуга народу" Наталія Іванченко передбачала, що вакцина від коронавірусу надійде до Львівської області не швидше, ніж наприкінці лютого чи на початку березня.

Додамо, у грудні минулого року МОЗ представило план вакцинації населення від коронавірусу. Він включає в себе п'ять етапів, а вакцинацію планують провести для не менш ніж 50% населення країни. На першому етапі вакцинації в Україні працюватимуть близько 500 мобільних бригад. Наразі у Львівській області створили 14 мобільних бригад з вакцинування від Covid-19.

Також в уряді обіцяли підготувати список професій, вакцинація від коронавірусу для яких буде обов'язковою й запустити сайт для запису на вакцинацію проти коронавірусу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.