Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вакцина від коронавірусу

Вівторок, 16 березня 2021, 15:54

У Львові назвали публічних осіб, які першими отримали вакцину від Covid-19

вакцина від коронавірусу

Першими у області від Covid-19 вакцинувалися голова Львівської ОДА, чиновник облдержадміністрації та депутат Львівської облради.

Про це сьогодні під час сесії Львівської обласної ради повідомила керівниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ та депутатка Львівської облради від партії "Слуга народу" Наталія Іванченко (Тімко).

Першими публічними особами, а не медиками, які отримали вакцину від коронавірусу, були голова Львівської ОДА Маким Козицький, директор департаменту охорони здоров‘я Львівської ОДА Орест Чемерис та депутат Львівської обласної ради від партії "Європейська Солідарність" Олександр Ганущин.

"Дійсно, нам дозволили вакцинувати публічних осіб. Першу публічну особу, яку я через Фейсбук особисто запросила, – це голова Львівської ОДА, який приїхав і провакцинувався. Другим був Орест Мирославович. Третім – людина, яка з першого дня появи вакцини дзвонила і просила, якщо буде доза, то я готовий, це був Олександр Ганущин" – розповіла Наталія Іванченко.

Вона пояснила, що Міністерство охорони здоров'я сьогодні дозволяє, якщо є залишки вакцини у 10-дозному флаконі, вакцинувати депутатів, художників, поетів, письменників, Героїв АТО, інших людей, чия думка, за її словами, "для когось є важливою". 

"Це рішення викликало дикий ажіотаж, чим же депутати Львівської облради заслужили таку честь бути вакцинованими, однак я думаю, що такі люди мають і повинні подавати приклад" – наголосила Іванченко.

Нагадаємо, у серпні 2020 року у Олександра Ганущина, який тоді був головою Львівської обласної ради, виявили Covid-19.

Додамо, 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцин від коронавірусу AstraZeneca загальною кількістю 500 тисяч доз, що вистачить для вакцинації 250 000 українців.

Для Львівщини виділили 42 200 доз вакцин, які надійшли 25 лютого. У області планують вакцинувати 21 100 осіб (по дві дози на одну людину). Першими щеплення отримують медики, які працюють з хворими на коронавірус, та працівники мобільних бригад з імунізації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.