Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Середа, 17 березня 2021, 10:38

Депутати Львівщини просять Зеленського присвоїти Коновальцю звання Героя України

Львівська облрада

Депутати обради звернулися до Володимира Зеленського щодо присвоєння Євгенові Коновальцю звання Героя України.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Вчора, 16 березня, на сесії Львівської облради депутати звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням надати Євгенові Коновальцю звання Героя України.

"Євген Коновалець є чільним діячем визвольного руху України, народним Героєм України, але статус героя має бути підтверджений на державному рівні. Держава повинна все зробити, щоб визнати своїх борців за незалежність, таких як Роман Шухевич, Степан Бандера, Євген Коновалець.

Потрібні зміни в законодавстві, адже статус Героя України можна присвоїти лише громадянам України. А варто прописати в законі можливість присвоєння такого статусу діячам, які були громадянами УНР, ЗУНР. Треба врахувати, що Україна впродовж XX століття 5 разів проголошувала свою незалежність" – пояснив депутат, голова комісії з питань культури облради Святослав Шеремета.

Зазначимо, що 14 червня цього року виповнюється 130 років від дня народження Євгена Коновальця, тому у лютому цього року Львівська облрада оголосила 2021 рік Роком Євгена Коновальця.

Додамо, раніше депутати Львівської міськради також звернулися до президента з проханням надати звання Героя України Євгенові Коновальцю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.