Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцина від коронавірусу

Понеділок, 22 березня 2021, 11:39

В Україні стартував другий етап вакцинації проти Covid-19

вакцина від коронавірусу

Сьогодні в Україні розпочався другий етап вакцинації проти коронавірусу, щеплюватимуть сімейних лікарів.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив сьогодні під час брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, з 22 березня в Україні розпочинається другий етап вакцинації проти Covid-19.

За його словами, відтепер щеплюватися зможуть люди з надзвичайно високим ризиком інфікування і розвитку коронавірусу та ті, хто надає медичні послуги, зокрема, й сімейні лікарі.

З 29-30 березня планують почати щеплювати людей віком від 80 років, які попередньо записалися до листа очікування в додатку "Дія" або через контакт-центр МОЗ, або за допомогою сімейних лікарів, які формують відповідні списки.

"З цього тижня ми переходимо до наступного кроку в рамках другого етапу вакцинації – імунізація сімейних лікарів. Згодом з прибуттям нових вакцин до них доєднаються також працівники соціальної сфери та системи громадського здоров’я, а також люди, старші 80 років", – наголосив Степанов.

Всього в рамках другого етапу вакцинації планують розгорнути більше 2500 пунктів щеплень. Однак перший етап вакцинації проти COVID-19 ще не завершився.

Додамо, 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцин від коронавірусу AstraZeneca загальною кількістю 500 тисяч доз, що вистачить для вакцинації 250 000 українців. Для Львівщини виділили 42 200 доз вакцин, які надійшли 25 лютого. Того ж дня у області стартував процес вакцинації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.