Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Четвер, 25 березня 2021, 11:03

Майже 20 ОТГ Львівщини є неплатоспроможними

Львівщина

Частина громад області не є платоспроможними, а у бюджеті бракує коштів для дотацій.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вчора, 24 березня, на зустрічі керівництва Львівської ОДА із народними депутатами від Львівщини заступник голови Львівської ОДА Іван Собко зауважив, що обласний бюджет не має додаткових фінансових можливостей здійснити функцію вирівнювання бюджетів громад.

За його словами, важливо, щоб народні депутати подумали про вирішення цієї проблеми на законодавчому рівні.

"За підсумками першого півріччя цього року ми будемо мати такі собі "червоні крапки" – це ті громади, індекс платоспроможності яких є від 0,2 до 0,4, які, крім виплат заробітної плати, на жаль, ні на що не будуть здатні. Ми не маємо просто роздавати гроші. Мають бути чіткі зрозумілі конкурси і механізми, де кожна ОТГ може взяти участь і залучити кошти на громаду" – наголосив Іван Собко.

Він пояснив, що деякі громади навіть не мають змоги подати один проект для участі в програмі регіонального розвитку, яку підтримує обласна рада.

"Там немає коштів на розвиток. І таких громад у нас до 20. Це стосується не тільки Львівської області, це стосується всієї України. Тому пропозиція до депутатів, які представляють бюджетний комітет – подумати над дотацією вирівнювання" – додав Іван Собко.

Додамо, на території Львівської області створили 73 об'єднані теритріальні громади та сім нових районів: Львівський, Червоноградський, Стрийський, Самбірський, Дрогобицький, Золочівський та Яворівський.

Експерти вважають, що перспективний план розвитку Львівської області, затверджений за поданням Львівської ОДА у травні 2020 року, розробили з порушеннями і без консультацій з громадськістю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.