Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівський історичний музей

Четвер, 25 березня 2021, 12:07

Львівський історичний музей приплів до Львова після червоноградських мандрів

Львівський історичний музей

Львівський історичний музей, який минулоріч перереєстрували зі Львова у Червоноград, повернули назад у Львів.

За даними аналітичної системи YouControl, КЗ Львівської обласної ради "Львівський історичний музей" змінив місце своєї реєстрації із Червонограда до Львова.

Відтепер музей зареєстрований на Площі Ринок у Львові, як це й було до березня 2020 року, коли Львівська облрада вирішила перереєструвати Львівський історичний музей у Червоноград.

Музей знаходиться у 7 комунальних приміщеннях на Площі Ринок, 2, 5, 7, вул. Лисенка, Героїв Майдану, Вітовського, Білогорща і платив за них 1 грн за м² в рік Львівській міськраді.

Нагадаємо, у 2019-2020 роках Львівська оласна рада розпочала перереєстрацію обласних лікарень і закладів культури у села. У результаті цього рішення ці заклади розпочали сплачувати податки не до міського бюджету, а у бюджети громад, де вони були зареєстровані.

Протестуючи проти цього рішення, у січні минулого року Львівська міськрада звернулась до Державної податкової служби України, наголошуючи, що зміна адреси реєстрації підприємств, закладів, установ та організацій Львівської обласної ради не має законних підстав, призводить до розбалансування місцевих бюджетів та наносить суттєвої шкоди міському бюджету, а відтак – і територіальній громаді Львова.

За даними міськради, сума втрат від закладів обласної ради, які  перереєструвались зі Львова у 2019 році, становила понад 40 млн грн. У 2020 році ця цифра зросла до 100 млн грн.

Додасо, у грудні 2020 року Верховна Рада підтримала законопроект №3118, який забороняє обласним та районним радам безпідставно перереєстровувати комунальні заклади.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.