Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

КНП ЛОР психіатрична лікарня

Фейсбук психіатричної лікарні

Понеділок, 29 березня 2021, 12:15

На Кульпарківській роздумують над створенням хоспісу

КНП ЛОР психіатрична лікарня

Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня розглядає можливість створення на базі одного з корпусів хоспісного відділення.

Про це повідомляє кореспондента Варіантів голова КЗ ЛОР "Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня" Чечотка Богдан Романович.

У четвер, 25 березня, у Львівській обласні раді відбулось засідання постійної комісії з питань історико-культурної спадщини та туризму. Одними з питань винесених на порядок денний були звернення Богдана Чечотки, щодо надання в оренду одного з корпусів лікарні під створення хоспісу.

Голова постійної комісії з питань історико-культурної спадщини та туризму Іван Щурко повідомив кореспондентові Варіантів, що винесене питання не є в компетенції комісії, тому остаточних рішень щодо психіатричної лікарні прийнято не було.

Як пояснив голова Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні створення хоспісу поки залишається на концептуальному рівні через відсутність закладених коштів під ремонт. Планується, що хоспіс міг би бути у приміщенні навпроти наркологічного відділення, де б перебували пацієнти з невиліковними захворюваннями як деменція.

"Все це мало б відбуватись згідно з новим Законом "Про оренду державного комунального майна" через тендер. В Україні є оператори хоспісної допомоги, які могли б "зайти" у вільні приміщення. Все ж потрібен потужний ремонт вартістю 20 або більше мільйонів гривень",– заявляє Богдан Чечотка.

Окрім цього, комісія підтримала звернення щодо додаткового фінансування для реставрації  об'єктів психіатричної лікарні, котрі належать до історико-культурної спадщини, а саме головного корпусу лікарні, та переадресували питання на бюджетну комісію Львівської обласної ради, у департамент містобудування та в управління майном комунальної власності.Для завершення розпочатих ремонтних робіт необхідно 80 тисяч гривень.

Нагадаємо, у 2017 році Варіанти дослідили архітектурний комплекс Львівської психіатричної лікарні у статті "Дронографія Львова: Бабине літо на Кульпаркові".

 

 
 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.