Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ngbs.com.uа

Середа, 31 березня 2021, 14:26

Польська компанія планує видобувати газ на Львівщині

Нафтогаз і нафтогазова компанія PGNiG співпрацюватимуть із видобутку газу у Львівській області.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"Нафтогаз України" та польська нафтогазова компанія PGNiG підписали меморандум, згідно із яким займуться видобутком природного газу в Україні, зокрема й на території Львівської області.

Першочерговий акцент "Нафтогаз" і PGNiG зроблять на вивченні можливостей для спільної розвідки нових площ у Західній Україні, що межують із польським кордоном. Зокрема, допускають співпрацю на Берестянській ділянці (Самбірський район), за якою "Нафтогаз" уклав угоду про розподіл продукції з урядом наприкінці 2020 року.

"Україна має найбільший ресурсний потенціал в Європі і, таким чином, є привабливою з точки зору нарощування потенціалу для таких компаній, як PGNiG. Ми особливо зацікавлені у розвитку видобутку газу в Західній Україні. Цей регіон межує з зоною нашої діяльності у Польщі, і наші дослідження свідчать про його перспективність" – наголосив віце-президент і головний виконавчий директор PGNiG SA Роберт Перковський. 

Зазначимо, група PGNiG є лідером на польському газовому ринку, працює у галузі розвідки та видобутку природного газу та сирої нафти, міжнародної торгівлі газом, продажу та розподілу газу та рідкого палива, а також виробництва тепла та електроенергії. Група PGNiG складається з понад 30 компаній, включаючи постачальників спеціалізованих геофізичних послуг, послуг із буріння та ремонту свердловин.

Додамо, у квітні 2020 року "Нафтогаз" залучив міжнародного інвестора Expert Petroleum для збільшення видобутку газу на виснажених родовищах у Львівській області, а того ж року PGNiG підписала інвестиційну угоду з групою компаній "Енергетичні ресурси України" про спільний проект розвідки та видобутку природного газу в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.