Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Фб Андрія Дрозди

Понеділок, 5 квітня 2021, 12:15

Садовий продаватиме благословенний компост із садових відходів

Андрій Садовий

Львівська міськрада вперше в Україні виставила на аукціон 50 тонн компосту.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні ЛКП "Зелене місто" оголосило аукціон у системі закупівель Prozorro на продаж 50 тонн компосту, який виготовляють із харчових і садових відходів у місті.

"Першим етапом будівництва сміттєпереробного заводу є запуск станції компостування органічних відходів. І от сьогодні Львів вже починає продавати сміття на аукціоні. Точніше компост, який виготовляють із харчових та садових відходів" – написав Андрій Садовий.

Аукціон триватиме 15 днів, а мінімальна ціна – 300 грн за тонну.

За словами Садового, кошти, отримані від продажу, місто планує використати на закупівлю кисню для однієї з лікарень Львова.

Нагадаємо, у серпні 2019 року на вул. Пластовій, 13 облаштували станцію з компостування органічних відходів. Для створення цієї станції компостування міськрада отримала 25 мільйонів євро кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку, 10 мільйонів євро гранту – безповоротної фінансової допомоги від екологічних фондів. Внесок міста – 6,75 мільйона євро.

А у вересні 2020 року у місті створили онлайн-карту розміщення усіх 87 контейнерів для органіки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.