Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Оксі Банк

Середа, 7 квітня 2021, 13:14

Оксі Банк увійшов у десятку банків України за приростом кредитів

Оксі Банк

Львівські "Оксі Банк" та банк "Львів" увійшли у топ-10 за приростом гривневих кредитів фізичним та юридичним особам.

Про це повідомляє видання "Бізнес".

За підсумками минулого року, як повідомляють у Національному банку, банки наростили вкладення в ОВДП на 55% – до 518,6 млрд грн, натомість портфель кредитів юридичним особам номінально у гривневому еквіваленті зріс на 6,6% – до 447,1 млрд грн.

У топ-10 банків за приростом портфеля гривневих кредитів фізособам, який минулоріч зріс на 5,2% – до 144,6 млрд грн, окрім великих банків, увійшли ще й "Оксі Банк", "А-Банк", "Глобус" та "Форвард".

Натомість лідером за приростом портфеля кредитів громадянам став "Універсал Банк", який збільшив відповідні вкладення на 5,6 млрд грн.

Серед лідерів за приростом гривневого кредитування – виключно банки з приватним капіталом, як національним, так і іноземним. Однак минулоріч сюди потрапив й регіональний банк "Львів". У топ-5 банків за приростом портфеля гривневих кредитів юрособам увійшли "Укрексімбанк" (4,3 млрд грн), "Ощадбанк" (2,2 млрд грн), "Укргазбанк" (1,3 млрд грн) та "ПриватБанк" (0,7 млрд грн). 

Нагадаємо, АТ "Оксі Банк" –  це регіональний банк з головним офісом у Львові та 6 відділеннями (два у Львові, а також в Києві, Харкові, Хмельницькому та Ужгороді). У липні 2020 року кінцевий власник "УкрКарт" Ігор Фісун збільшив частку в статутному капіталі "Оксі Банку" до 9,95%.

"Оксі Банк" став найкращим банком у номінації "Динамічний розвиток" за версією за версією журналу "ТОП-100. Рейтинги найбільших".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.