Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Василь Петрик

П'ятниця, 9 квітня 2021, 11:04

Викладач Львівської політехніки очолив нове управління у Львівській ОДА

Василь Петрик

Василь Петрик очолив управління охорони об’єктів культурної спадщини області.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вчора, 8 квітня, управління охорони об’єктів культурної спадщини департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА. очолив Василь Петрик, архітектор та викладач НУ "Львівська політехніка". 

Як йдеться у повідомленні, Петрик переміг у конкурсі на цю посаду.

"Я працював з історико-містобудівною документацією та в галузі практичної реставрації пам’яток, архітектурно-археологічних досліджень. Багато років займався пам’яткоохоронною діяльністю, є членом Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, Українського національного комітету ICOMOS, маю "бойовий" практичний досвід відстоювання пам’яток. Тому розумію проблеми в системі культурної спадщини України", – наголосив  Петрик.

Нагадаємо, Василь Петрик – уродженець Дрогобича, кандидат архітектури, доцент кафедри архітектури та реставрації "Львівської політехніки". Працював науковим співробітником Регіонального науково-дослідного центру "Рятівна археологічна служба", з 2003 року – головним архітектором державного історико-культурного заповідника у Белзі. 

Згідно із його декларацією про доходи за 2020 рік, йому належить 50% від загального капіталу приватного підприємства "Белзький мур" та він є кінцевим власником цієї фірми, що займається діяльністю із охорони та використанням пам'яток історії, будівель та інших пам'яток культури.

Петрик задекларував 17 874 грн на рахунку у банку та 7 100 доларів готівки, обходиться без власної нерухомості, а його дружина має квартиру у Львові.

Додамо, у липні 2020 року у Львівській ОДА оголосили про створення нового управління – управління охорони об’єктів культурної спадщини для збереження культурних пам'яток області. Воно займатиметься моніторингом, виявленням та обліком пам'яток, їх охороною та збереженням, реалізацією обласних та державних програм, слідкуватиме за дотриманням пам’яткоохоронного законодавства, тощо.

У 2017 році Варіанти поспілкувалися з Петриком щодо ситуації із забудовами у Львові в статті "Забудуй мене скрізь".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.