Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ремонт доріг на Львівщині

Понеділок, 12 квітня 2021, 11:51

Директора фірми Брезіцьких підозрюють у привласненні майже двох мільйонів

ремонт доріг на Львівщині

Суд відправив директора ТОВ «Добрі дороги» під домашній арешт за підозрою у привласненні майже 2 млн грн під час ремонту доріг у області.

Відповідна ухвала оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Галицький районний суд міста Львова 1 квітня обрав запобіжний захід директору ТОВ «Добрі дороги» Оресту Половинко у вигляді домашнього арешту строком на два місяці, якому 31 березня оголосили підозру у присвоєнні 1 979 749,92 грн.

За матеріалами справи, у 2018-2019 роках ТОВ «Добрі дороги» проводило капітальний ремонт доріг в смт. Великий Любінь та с. Бартатів Городоцького району Львівської області. Половинко вніс неправдиві відомості до актів будівельних робіт та довідок про вартість виконаних будівельних робіт, а різницю між фактичною вартістю виконаних будівельних робіт та сумою, що була сплачена, присвоїв.

Слідчі просили суд призначити запобіжний захід Оресту Половинку у вигляді тримання під вартою, оскільки він підозрюється в особливо тяжкому корупційному злочині, втім суд обрав домашній арешт, мотивувавши це рішення тим, що Половинко не був раніше судимий, має на утриманні двох неповнолітніх дітей, не ухилявся від слідства та більше не здійснював правопорушень.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ «Добрі дороги», основним видом діяльності якого є будівництво доріг і автострад, зареєстровано у 2016 році в селі Завидче Радехівського району. Уповноваженою особою є керівник – Орест Половинко. Кінцевим бенефіціаром компанії є Роман Брезіцький. Серед засновників Марія Брезіцька та ТОВ «Консалт Девелоп», власниками якого є Роман Брезіцький та Орест Половинко.

Зазначимо, Роман Брезіцький був одним із координаторів львівського Євромайдану. Він надавав сцену Євромайдану та збирав кошти на її утримання, проте без жодної звітності й постійно підвищуючи вартість її оренди.

Також він є братом Назарія Брезіцького, кандидата на посаду міського голови Львова на виборах у 2020 році, засновника ГО "Ідея міста", який пов'язаний з рейдерським захопленням земель і підприємств у Львові. 

Додамо, у березні цього року Львівська ОДА замовила за 554 тис грн проект ремонту дороги Красне-Чемеринці у фірми Романа Брезіцького.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.