Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Львів

Середа, 14 квітня 2021, 14:50

З червня у Залізничний район Львова подаватимуть воду без хлору

Львів

З червня "Львівводоканал" планує подавати мешканцям Залізничного району воду без хлору.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

З червня цього року ЛМКП "Львівводоканал" подаватиме у Залізничний район міста воду, яку продезінфікують за допомогою гіпохлориту натрію.

"До червня місяця плануємо завершити роботи із переобладнання під гіпохлорит натрію ще й насосної станції Будзень-3, що дозволить подавати воду без хлору до Залізничного району Львова" – наголосили в "Львівводоканалі".

Станом на сьогодні воду без хлору отримують Личаківський, Франківський, більша частина Шевченківського та частина Сихівського районів Львова. 

"Цього року було розпочато дозування гіпохлориту натрію у тестовому режимі на насосній станції Збоїща, що дозволить забезпечити водою без хлору жителів більшої частини Шевченківського району. Також уже зараз у тестовому режимі знезаражує воду гіпохлоритом натрію насосна станція Винники, що подає воду львів'янам, які живуть у Личаківському районі. Водночас насосна станція Сокільники забезпечує водою без хлору Франківський район та частину Сихова. Таким чином воду, дезінфіковану гіпохлоритом натрію, зараз отримує 68% львів'ян" – додали в "Львівводоканалі".

Нагадаємо, у вересні минулого року міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що до кінця 2020 року у Львові повністю перестануть використовувати хлорку для дезінфекції питної води.

Для дезінфекції води у місті планують використовувати лише гіпохлорит натрію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.