Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Юрій Вербицький

pravda.com.ua

Понеділок, 19 квітня 2021, 10:40

Обвинуваченого у викраденні Луценка та Вербицького засудили до дев'яти років позбавлення волі

Юрій Вербицький

Суд засудив до дев'яти років позбавлення волі обвинуваченого у викраденні та вбивстві Юрія Вербицького і викраденні Ігоря Луценка під час подій Євромайдану.

Про це повідомив Ігор Луценко на своїй Фейсбук-сторінці.

Бориспільський міськрайонний суд засудив до дев'яти років позбавлення волі Олександра Волкова, обвинуваченого у викраденні та вбивстві Юрія Вербицького і викраденні Ігоря Луценка під час подій Євромайдану.

Волкова визнали винними у катуванні, викраденні та протидії мирним зібранням. Прокуратура висувала також звинувачення у вбивстві і створенні організованого злочинного угруповання, але це суд не підтримав.

«Це – рішення першої інстанції, і вступить в силу не раніше, ніж відбудеться розгляд у апеляції. Це підсумок трирічного судового процесу, виснажливого і часом дуже неспокійного. Нагадую, що у цій справі в СІЗО нині ще 3 людини, крім них, під судом один очно, інших два – заочно. Більшість викрадачів, а особливо з організаторів і спонсорів цього злочину, зараз ховає у себе Росія» – повідомив Ігор Луценко.

Нагадаємо, у справі про викрадення і катування активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького оголосили підозру ще одній особі, її взяли під варту.

Торік слідчі завершили досудове розслідування щодо вбивства активіста Євромайдану Юрія Вербицького. 10 березня минулого року правоохоронці затримали учасника цієї організації, підозрюваного у викраденні та катуванні активістів і умисному вбивстві Юрія Вербицького, а наприкінці березня – другого підозрюваного.

Додамо, 1 грудня 2014 року на фасаді львівської школи № 27, було урочисто відкрито меморіальну дошку, присвячену Герою України Юрію Вербицькому.

Юрій Вербицький (1963-2014), навчався у СШ № 27. Активіст Євромайдану, був викрадений разом з Ігорем Луценком невідомими 21 січня 2014 року і вбитий після катувань.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.