Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцина Pfizer

loda.gov.ua

Понеділок, 19 квітня 2021, 12:38

На Львівщині розпочали щеплення вакциною Pfizer

вакцина Pfizer

У області розпочали проводити щеплення вакциною виробництва Pfizer-BioNTech.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Вчора, 18 квітня, до Львова прибуло 1170 доз вакцини виробництва Pfizer-BioNTech.

Вакцинація проводиться двома мобільними бригадами – Львівського обласного діагностичного центру та 4 МКЛ. Вакцинацію в межах області буде здійснювати бригада діагностичного центру, а по місту працюватиме бригада 4 МКЛ.

«Разом з вакцинами доставили розчин для розведення, шприци та коробки для безпечної утилізації медичних відходів. Вакциною Pfizer-BioNTech в першу чергу щепитимуть персонал і мешканців будинків для літніх людей. Потім – працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників. За кожним щепленим першою дозою Comirnaty буде зарезервована друга доза вакцини з цієї ж партії у 117 тис. доз. Інтервал між введенням двох доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech – 21 день», – повідомив регіональний координатор з вакцинації проти коронавірусної інфекції у Львівській області Олег Когут. 

Comirnaty/Pfizer-BioNTech – це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Заявлена ефективність – 95%.

Нагадаємо, 16 квітня в Україну доставили 117 тисяч доз вакцини проти коронавірусу Pfizer/BioNTech в рамках механізму Covax. Україна отримала вакцину безоплатно.

Додамо, 15 квітня на Львівщині розпочали проводити щеплення вакциною CoronaVac, 11 240 доз якої надійшли в область 13 квітня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.