Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

церква у Львові

Вівторок, 27 квітня 2021, 13:50

У МОЗ визначилися із обмеженнями на Великдень

церква у Львові

Міністерство охорони здоров'я не впроваджуватиме посилений карантин на Великдень, проте вирішило зменшити тривалість богослужінь.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив сьогодні на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов, в Україні не планують впроваджувати додаткових обмежень на Великодні свята. Натомість продовжують діяти карантинні правила, які наразі затверджені у регіонах.

"Ми будемо жити в тих умовах та з тими обмеженнями і правилами, які існують у нас в країні сьогодні. Проте, щоб уникнути сплеску захворюваності після Великодня, Кабінетом міністрів було проведено зустріч з Радою церков та релігійних організацій. На ній урядовці та духовенство обговорили дотримання карантинних заходів", – пояснив Максим Степанов.

За його словами, на зустрічі було вирішено:

- зменшити тривалість богослужінь, проте збільшити їхню кількість;

- постійно відкриті двері храмів і церков;

- тимчасова заборона фізичного контакту при здійсненні обрядів – поцілунки хрестів, ікон, святинь;

- рекомендувати брати участь в обрядах та богослужіннях лише одному члену родини.

Степанов також додав, що віряни мають обов'язково бути в масках, не залежно від того, де вони будуть відбуватися – всередині храму чи на подвір'ї

Нагадаємо, влада Львова не організовуватиме жодних масових заходів до Великодніх свят, а також мерія вирішила цьогоріч не проводити традиційний Великодній ярмарок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.