Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія облради

Середа, 28 квітня 2021, 11:33

Аптечний склад на П'ясецького та ще шість комунальних приміщень продадуть з аукціону

сесія облради

Депутати виставлять на аукціон сім комунальних приміщень, серед них аптечний склад на вул. П'ясецького.

Вчора, 27 квітня, на сесії Львівської обласної ради депутати затвердили перелік об’єктів спільної власності територіальних громад області, що підлягають приватизації у 2021 році способом аукціону.

"За" проголосували 66 депутатів.

Загалом цьогоріч планують продати з аукціону 7 комунальних приміщень. З них 4 приміщення знаходяться у Львові, а 3 – у Буську, Стрию та Городку. Зокрема: 

- комплекс будівель на вул. П'ясецького, 9 у Львові;

- нежитлові приміщення підвалу, першого і другого поверхів на вул. Чорновола, 59 у Львові;

- будинок на вул. Хмельницького, 34 у Стрию;

- комплекс будівель на вул. Надсяння, 3 у Буську;

- комплекс будівель на вул. Павлика, 1 у Городку.

Натомість рішення щодо чотирьох приміщень у будинку на вул. Городоцькій, 2, які також планували виставити на продаж й де зараз знаходяться лабораторії Львівського обласного лабораторного центру МОЗ, вирішили прийняти після проведення додаткової інвентаризації та оцінки балансової вартості, що дозволить виручити більше грошей від їх продажу.

Як пояснив начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Сергій Івах, ці приміщення таки продадуть, а лабораторії виселять. Додамо, на попередній сесії облради під час розгляду цього питання депутатка облради від "Слуги народу" та керівниця Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко-Тімко розповіла, що для облаштування лабораторій у новому приміщенні у центру немає коштів.

Усі кошти від приватизації скерують на наповнення дохідної частини обласного бюджету.

Зазначимо, на вул. П'ясецького, 9 розміщений аптечний склад. На цій території є 20 об'єктів нерухомості, що перебувають в максимальному аварійному стані і не можуть надалі експлуатуватися. 

У грудні 2019 року облрада розглядала питання про списання цього складу,  однак депутатам облради забракло одного голосу, а у 2020 році міський голова Львова Андрій Садовий запропонував облраді передати аптечний склад у власність міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.