Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Соснівка

mistaua.com

П'ятниця, 14 травня 2021, 11:03

Кабмін на 100 гектарів збільшив територію одного із міст Львівщини

Соснівка

Уряд погодив збільшення меж міста Соснівка на 102 гектари.

Про це повідомляє РБК-Україна.

У середу, 12 травня, Кабінет міністрів України на своєму засіданні прийняв рішення про збільшення території трьох міст. У цьому переліку опинилося місто Соснівка Червоноградського району Львівської області. Його територію планують розширити на 102,5924 га.

Станом на 1 січня 2011 року у місті проживало 11 598 мешканців.

"Кабмін погодив збільшення території трьох міст. Згідно з документами, територія Миргорода збільшується на 1398,91 га; міста Соснівка Львівської області – на 102,5924 га; а міста Іллінців – на 2326 га", – написав народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram.

За словами міністра Кабінету міністрів Олега Немчінова, уряж планує переглянути нове районування України в рамках реформи децентралізації. Міністр не виключає, що це можуть зробити ще у цьому році.

Нагадаємо, на території Львівської області створили 73 об'єднані теритріальні громади та сім нових районів: Львівський, Червоноградський, Стрийський, Самбірський, Дрогобицький, Золочівський та Яворівський.

Експерти вважають, що перспективний план розвитку Львівської області, затверджений за поданням Львівської ОДА у травні 2020 року, розробили з порушеннями і без консультацій з громадськістю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.