Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газове родовище

wikimapia.org

П'ятниця, 14 травня 2021, 16:18

Польська нафтогазова компанія придбала фірму, що має дозвіл на видобуток газу на Львівщині

газове родовище

Нафтогазова компанія PGNiG придбала частку "Карпатгазвидобування" для видобутку газу у Мостиському та Старосамбірському районах.

Про це йдеться у рішенні Антимонопольного комітету України.

Антимонопольний комітет дозволив польській нафтогазовій компанії PGNiG придбати частку в статутному капіталі ТОВ "Карпатгазвидобування", з якою компанія отримує понад 50% голосів у вищому органі управління товариства.

"Надано дозвіл компанії Polskie Gоrnictwo Naftowe i Gazownictwo S.A. (м. Варшава, Польща) на придбання частки в статутному капіталі ТОВ "Карпатгазвидобування" (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства" – йдеться у документі.

Зазначимо, "Карпатгазвидобування" володіє спеціальним дозволом на користування надрами на розробку Библівської площі у Мостиському та Старосамбірському районах Львівської області до 2036 року. Компанія планувала буріння свердловини №1 на Библівській площі глибиною 2500м.

Зазначимо, група PGNiG є лідером на польському газовому ринку, працює у галузі розвідки та видобутку природного газу та сирої нафти, міжнародної торгівлі газом, продажу та розподілу газу та рідкого палива, а також виробництва тепла та електроенергії. Група PGNiG складається з понад 30 компаній, включаючи постачальників спеціалізованих геофізичних послуг, послуг із буріння та ремонту свердловин.

У березні цього року "Нафтогаз України" та PGNiG підписали меморандум, згідно із яким займуться видобутком природного газу в Україні, зокрема й на території Львівської області.

Додамо, у 2020 році PGNiG підписала інвестиційну угоду з групою компаній "Енергетичні ресурси України" про спільний проект розвідки та видобутку природного газу в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.