Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад у Львові

П'ятниця, 14 травня 2021, 16:43

Від Садового вимагають виставити медичну стратегію Львова на громадське обговорення

медичний заклад у Львові

Обласні депутати звернулися до Андрія Садового та міських депутатів з проханням виставити стратегію розвитку медицини Львова на розгляд громадськості.

Про це повідомила депутатка Львівської облради від Європейської Солідарності, голова комісії з питань охорони здоров'я та материнства облради Анна Ярмола на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 14 травня, члени комісії з питань охорони здоров‘я та материнства Львівської облради звернулися до міського голови Львова Андрія Садового та міських депутатів з проханням представити на обговорення громадськості рішення щодо реорганізації системи медичних закладів Львова.

Депутати вважають, що стратегія розвитку медицини Львова, про напрацювання якої повідомив 11 травня Андрій Садовий, має ряд недоліків.

Зокрема, поспішне прийняття медичної стратегії може негативно вилинути на якість медичних послуг для львів'ян та підірвати фінансове становище медиків, може призвести до розбалансування діяльності лікарень, які знаходиться на території міста, а також ця стратегія порушує права дітей на медичну допомогу й йде всупереч Конвенції ООН про права дитини 1989 року.

"Механічне об'єднання медичних закладів не лише суперечить міжнародним нормативним актам, але знизить якість надання медичних послуг дітям та сповільнить темп розвитку дитячих закладів. Більше того, бажання об'єднати медичні заклади абсолютно не вирішує нагальних проблем з фінансуванням медичних закладів, адже пакети НСЗУ та платна медицина не покриють видатки на їхнє утримання, а навантаження на міський бюджет збільшиться, оскільки зростатимуть видатки на обслуговування медичної техніки та логістику" – йдеться у тексті звернення.

Саме тому депутати пропонують залучити до створення стратегії розвитку медицини Львова експертів, представити свої напрацювання мешканцям Львова та області, а також госпітальній ралі для широкого громадського обговорення.

"Просимо організувати спільну нараду депутатських комісій міської та обласної рад з метою подальшого обговорення та спільного напрацювання економічних та медичних обгрунтувань доцільності реорганізації медичних закладів міста Львова" – йдеться у документі.

Нагадаємо, як повідомив у коментарі Варіантам член комісії охорони здоров'я та соціального захисту Львівської міськради Євген Кузик, нову медичну стратегію Львова ще не розглядали на комісії охорони здоров'я міськради та не ознайомили із нею громадськість.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.