Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вакцинація

Середа, 19 травня 2021, 11:00

У Польщі заробітчан з України вакцинуватимуть від Covid-19

вакцинація

Українців, які їдуть працювати до Польщі, на кордоні вакцинуватимуть від коронавірусу препаратом Johnson & Johnson.

Про це повідомляє Українська правда.

Міністерство охорони здоров’я Польщі дозволило вакцинуватися від коронавірусу іноземцям, зокрема, громадян України, які їдуть до Польщі працювати, вакцинуватимуть на кордоні препаратом Johnson & Johnson, який вимагає тільки одного уколу.

"Це буде своєрідним фільтром проти занесення коронавірусу ззовні. Ми вже щодня фіксуємо по кілька інфікованих на наших контрольно-пропускних пунктах на кордоні з Україною. Люди, які приїжджають на роботу до Польщі, теж повинні бути вакциновані, що посилить наш захист", – заявив керівник медичного центру у Ряшеві, професор Станіслав Мазур.

За його словами, українці отримуватимуть вакцину Johnson & Johnson, яку обрали тому, що для щеплення нею необхідно вводити лише одну дозу, тоді як для щеплення іншими вакцинами обов’язковим є введення другої дози.

"Ніхто не потребує дозволу на постійне проживання для щеплення. Щеплення в Польщі доступні кожному: застрахованій та незастрахованій особі, громадянину Польщі та іноземцю", – заявив речник МОЗ Войцех Андрусевич.

Нагадаємо, з 30 березня Польща оновила правила в’їзду для тих, хто прибуває з країн шенгенської зони, а минулоріч консульські установи Польщі видали українцям 512 339 віз.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.