Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

Середа, 19 травня 2021, 15:34

Львівська міськрада підписала договір з ЄБРР, за яким отримає 22 мільйони євро кредиту

Львів

ЄБРР надасть Львову 22 млн євро кредиту під 2,1% річних для комунальних підприємств.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

Сьогодні, 19 травня, у міськраді підписали кредитний договір в рамках участі у проекті "Пакет солідарності" від Європейського банку реконструкції та розвитку, за яким Львів отримає 22 млн євро кредиту під 2,1% річних.

ЄБРР готовий надати кредит у 10 млн євро ключовим підприємствам і готовий надати ще 12 млн євро залежно від потреб міста. ЄС підтримує цей кредит гарантією від першої втрати через Європейський фонд сталого розвитку, призначенням якого є підтримка інвестицій у сталий розвиток у країнах сусідства ЄС.

"Сьогодні ми підписуємо договір про участь Львова у пілотному проекті спільно з Європейським Союзом і Європейським банком реконструкції та розвитку. Це Програма підтримки муніципалітетів України в рамках надзвичайного пакету солідарності ЄБРР. Місто отримає кредит, кошти якого будуть спрямовані на стабілізацію роботи наших найбільших комунальних підприємств, які зазнали фінансових збитків у час пандемії коронавірусу", – зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Ця спільна підтримка забезпечить потреби в ліквідності та оборотному капіталі ЛКП "Львівелектротранс", ЛКП "Львівавтодор", ЛМКП "Львівводоканал", ЛМКП "Львівтеплоенерго" та ЛКП "Зелене місто". Кошти кредиту компенсують тимчасові зменшення доходу через коронавірусну кризу та допоможуть в покритті операційних витрат.

Нагадаємо, на початку травня ЄБРР погодив надання комунальним підприємства міста кредит у 22 мільйони євро.

Додамо, у лютому цього року львівські депутати підтримали надання місцевої гарантії на отримання кредиту від ЄБРР для "Львівелектротрансу" і "Львівавтодору".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.