Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

П'ятниця, 14 травня 2021, 11:21

Комунальні підприємства Львова отримають кредит від ЄБРР на подолання наслідків Covid-19

Львів

ЄБРР погодив надання комунальним підприємства міста кредит у 22 мільйони євро.

Про це повідомляє "Бізнес цензор".

У середу, 12 травня, рада директорів Європейського банку реконструкції і розвитку прийняла рішення про надання комунальним підприємствам Львова два транші кредиту загальною сумою у 22 млн євро для подолання наслідків пандемії коронавірусу.

"Перший транш до 10 млн євро вже підтверджено і в якості пілотного проекту буде підтримуватися гарантією першого збитку в рамках Програми підвищення стійкості муніципальних, промислових підприємств та інфраструктури Європейського фонду сталого розвитку" – йдеться у документі.

Натомість другий транш у сумі 12 млн євро видадуть таким критичним комунальним підприємствам міста: "Львівелектротранс", "Зелене Місто", "Львівавтодор", "Львівводоканал" та "Львівтеплоенерго".

Зазначимо, у лютому цього року львівські депутати підтримали надання місцевої гарантії на отримання кредиту від ЄБРР для "Львівелектротрансу" і "Львівавтодору".

Нагадаємо, у 2018 році на сесії міської ради затвердили основні умови участі львівських комунальних підприємств "АТП №1" та "Львівелектротранс" у програмі "Міський громадський транспорт України". Також у вересні 2019 року "Львівелектротранс" оголосив тендер на реконструкцію трамвайного депо у Львові.

Також у лютому 2020 року міський голова Львова Андрій Садовий доручив розібратися із ділянкою на вулиці Зеленій, яка відноситься до АТП, однак її не використовують за призначенням. Тут може з'явитися ще одна автобусна база АТП №1.

Крім цього, у листопаді минулого року ЄБРР обрав переможця тендеру з реконструкції тролейбусної лінії на вул. Кульпарківській.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.