Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Хуторівка

Четвер, 20 травня 2021, 15:44

Частину Хуторівки назвали проспектом Святого Івана Павла ІІ

вул. Хуторівка

У місті в районі вулиці Хуторівки створили проспект Святого Івана Павла ІІ та площу Святої Софії Премудрості Божої.  

Сьогодні, 20 травня, депутати Львівської міськради прийняли рішення про заходи з нагоди 20-ї річниці візиту Івана Павла ІІ до Львова. "За" проголосували 45 депутатів.

Зокрема, йдеться про перейменування частини вулиці Хуторівки (від вул. Стрийської до просп.Червоної Калини) Сихівського району на проспект Святого Івана Павла ІІ.

Крім цього, території у районі вул. Стрийської, вул. Козельницької та вулиці проектованої вирішили присвоїти назву "площа Святої Софії Премудрості Божої".

Наразі Сихівська РА за місяць має виготовити та встановити таблиці з назвою "проспект Святого Івана Павла II" та "площа Святої Софії Премудрості Божої".

За словами міського голови Львова Андрія Садового, з таким проханням назвати вулицю на честь Івана Павла ІІ звернувся ректор Українського католицького університету о.др. Богдан Прах.

Зазначимо, напередодні це рішення підтримала міська комісія культури, молоді, спорту та зовнішніх зв’язків.

Додамо, у грудні 2019 року Львівська міськрада замовила реконструкцію вул. Хуторівка за 125 млн грн у компанії "Онур". Окрім ремонту дорожнього полотна, тут облаштують тротуари та велодоріжки, здійснять реконструкцію контактної мережі й дренаж, організують дорожній рух – встановлять дорожні знаки, облаштують мережу дощової каналізації, здійснять благоустрій.

У рамках закупівлі входить ще й облаштування тролейбусної лінії, а усі роботи оплачуються за кошти місцевого бюджету Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.