Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

флагшток у Львові

Понеділок, 24 травня 2021, 11:14

Козицький вирішив придбати флагшток до Дня Незалежності за двічі дорожчою ціною

флагшток у Львові

Львівська ОДА замовила за майже 14 мільйонів гривень встановлення на території Академії сухопутних військ флагштоку до 30-річчя Незалежності України.

Управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації відмінило попередню та оголосило нову, в два рази дорожчу, закупівлю у системі ProZorro на будівництво монументального знаку (флагшток) з національною символікою та благоустрій частини території Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на вул. Героїв Майдану, 32 у Львові, які переможець тендеру має здійснити до 24 серпня 2021 року.

Зокрема, 14 травня Львівська ОДА оприлюднила тендер на встановлення флагштоку вартістю у 6 720 000 грн, однак вже 22 травня закупівлю відмінили "у зв’язку з відсутністю подальшої потреби в закупівлі робіт за вказаними вимогами тендерної документації, технічної специфікації та зміною очікуваної вартості". 

Того ж дня на ProZorro подали інформацію щодо закупівлі флагштоку вже за ціною у 13 660 846 грн, хоча з обласного бюджету на це депутати передбачили 7 млн грн.

Аукціон стартує 7 червня.

Проект щодо розробки та виготовленню ескізу флагштоку за 49 900 грн для Львівської ОДА розробила львівська фірма ТзОВ "Швець та партнери". За даними аналітичної системи YouControl підприємство засноване у 2016 році, займається організацією будівництва будівель. Її власником є львів'янин Данило Швець (власник ще однієї будфірми Львова ПП "Артивир"), син начальниці управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілії Онищенко-Швець.

Зазначимо, ще на початку квітня депутати облради погодили встановлення на території Академії сухопутних військ флагштоку до 30-річчя Незалежності України у межах фінансування програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2021-2023 роки.

Як пояснював тоді перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик, ціна у 7 млн грн є однією з найменших в Україні, а встановлення флагштока є важливою подією для області.

"Я думаю що це точно правильний об’єкт – наближається 30-річчя нашої незалежності... То чим це не важливий об’єкт для Львівщини?" – переконував депутатів Андрій Годик. 

Пресслужба Львівської облради повідомила Варіантам, що понад 7 млн з обласного бюджету на встановлення флагштоку не виділялось.

Згідно з умовами закупівлі, переможець тендеру має провести підготовчі роботи для встановлення флагштоку, змонтувати його, влаштувати фундамент і зовнішнє освітлення, здійснити озеленення території.

Додамо, доходи обласного бюджету на 2021 рік склали 5,1 млрд грн, що на 759 млн грн менше, ніж бюджет Львівщини-2020.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.