Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Личаківський цвинтар

Понеділок, 24 травня 2021, 12:23

Проект пам'ятника Мирославу Скорику розробила львівська архітектурна фірма

Личаківський цвинтар

Львівська ОДА замовила за 35 тисяч гривень проект пам'ятника Мирославу Скорику, який встановлять на Личаківському цвинтарі.

Управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації провело закупівлю у системі ProZorro на виконання проектно-кошторисних робіт із нового будівництва пам’ятника композиторові, Герою України Мирославу Скорику на Личаківському цвинтарі у Львові, які переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2021 року. 

Аукціон стартував 26 квітня, участь у ньому взяла лише одна компанія – ТзОВ "Ретро Проект", що запропонувала виготовити проект пам'ятника за 35 208 грн, початкову вартість цієї закупівлі.

Зазначимо, встановлення цього пам'ятника ініціювала дружина Мирослава Скорика Адріана Скорик. Згідно з проектом, на могилі встановлять пам’ятник зі скульптурою "Плакальниця" та бронзовий барельєф композитора. 

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Ретро Проект" зареєстроване з 2007 року у Львові, займається діяльністю у сфері архітектури. Розмір статутного капіталу підприємства становить 60 000 грн. Власниками фірми є львів'янин Зіновій Юпин (власник львівської будфірми ТОВ "Класика Девелопменту") та винниківчанка Надія Микуш.

Додамо, український композитор, народний артист України, Герой України, голова правління Львівської організації НСКУ Мирослав Скорик помер у червні 2020 року. Найвідомішими творами Мирослава Скорика є опера "Мойсей", балет "Повернення Батерфляй", поема "Сильніше смерті" і концерт для оркестру "Карпатський".

У вересні минулого року Львівській національній філармонії присвоїли ім'я композитора Мирослава Скорика.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.