Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміттєві фірми

lviv.gp.gov.ua

Середа, 26 травня 2021, 12:00

У Львові на привласненні майже двох мільйонів гривень викрили посадовців сміттєвих фірм

сміттєві фірми

П'ятьох посадовців фірм, які займалися вивезенням сміття зі Львова, звинуватили у привласненні 2 млн грн з міського бюджету.

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура на своїй сторінці у Фейсбуці.

У Львові повідомили про підозру у привласненні майже 2 млн грн з міського бюджету п'ятьом службовців підприємств, які займалися вивезенням сміття у місті.

"Службові особи підприємств разом із підприємцями-субпідрядниками, які фактично займаються вивезенням твердих побутових відходів, протягом 2020 року шляхом завищення витрат на вивезення сміття зі Львова заволоділи бюджетними коштами на загальну суму понад 2 млн грн, подаючи для оплати до уповноважених структурних підрозділів Львівської міськради підроблені офіційні документи із внесеними до них неправдивими відомостями (у частині завищеної відстані їх перевезення та пробігу транспортних засобів).

У дійсності ж сміття вивозили у нічний час за межі Львова і захоронювали на несанкціонованих сміттєзвалищах (без дозволів органів місцевого самоврядування). Різницю між документально освоєними та фактично витраченими коштами згодом розділяли між усіма учасниками" – наголосили у прокуратурі.

Правоохоронці провели 23 обшуки на території Львівської, Київської, Житомирської, Тернопільської, Хмельницької, Рівненської, Івано-Франківської та Закарпатської областей й вилучили: бухгалтерську документацію, мобільні телефони, чорнові записи та інші докази причетності підозрюваних до скоєння злочину.

Наразі тривають слідчі дії, встановлюється причетність їнших осіб до цієї справи.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, у травні 2020 року правоохоронці влаштували обшуки у Львівській міськраді та компаніях-перевізниках, яких запідозрили у завищенні витрат на вивезення сміття зі Львова. Тоді ж львівські депутати ініціювали створення слідчої комісії, яка розслідуватиме розкрадання коштів з бюджету Львова, виділених на вивезення сміття з міста. 

Натомість раніше міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що львівське сміття, яке знаходять на території інших областей, це провокація.

Раніше Варіанти створили карту львівського сміття та підрахували найвіддаленіше від Львова місто України, у яке його вивозили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.