Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

П'ятниця, 28 травня 2021, 15:34

2021 рік на Львівщині планують оголосити роком скульптора Кузневича

Львівська облрада

Львівська облрада підготувала рішення про оголошення 2021 року Роком українського скульптора Григорія Кузневича.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради. 

Вчора ,27 травня, на своєму засіданні депутатська комісія з питань історико-культурної спадщини та туризму прийняла рішення проголосити 2021 рік роком Григорія Кузневича. 

За словами голови комісії Івана Щурка, ініціатива проголошення року Григорія Кузневича приверне увагу громадськості і дослідників до цієї творчої постаті та мотивуватиме до пошуку й збору фактів з біографії українського скульптора.

"Кузневич народився 150 років тому у селі Старе Брусно на Надсянні, там був великий український каменярський осередок і зразки бруснянської каменярки й досі знаходять на цій території. Український скульптор мав професійну освіту, навчався в європейських університетах, працював у майстернях відомих на той час майстрів. Є чимало скульптур, авторство яких приписують іншим митцям, але цілком можливо, що їх виготовив саме Кузневич," – наголосив Іван Щурко.

Наразі це рішення мають розглянути депутати на наступній сесії обласної ради, а у разі прийняття рішень, Львівська ОДА має напрацювати план заходів із відзначення цієї події.

Зазначимо, Григорій Кузневич – відомий український скульптор, художник, майстер монументально-декоративної скульптури, один з найвидатніших галицьких класицистів, уродженець українського Надсяння. Ідея вшанування митця виникла з нагоди відзначення 150-річчя з дня його народження.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.