Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

АЗС

Середа, 2 червня 2021, 16:40

В Україні підняли вартість бензину і дизпалива

АЗС

Уряд підняв граничну ціну літра бензину і дизпалива на 56 та 62 копійки.

Про це повідомляє Українська прапвда.

Сьгоодні, 2 червня, на своєму засіданні Кабінет міністрів вніс зміни до державного регулювання цін на автомобільні бензини та дизпаливо, які реалізуються через мережу автозаправних станцій.

Згідно із змінами, відтепер середня вартість палива "Нафтогазом" розраховується з урахуванням витрат на зовнішнє логістичне забезпечення та інших витрат, передбачених зовнішньоекономічним договором у сумі 27 дол за тонну, що означає ріст літра бензину на 0,56 грн, а дизпалива – на 0,62 грн.

При цьому, граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного палива залишили незмінними – не вище 7 грн/л і бензину – не вище 5 грн/л.

Зазначимо, Кабінет міністрів постановою від 14 травня встановив на період дії карантину граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного палива – не вище 7 грн/літр і бензину – не вище 5 грн/літр.

Інформація про середню вартість 1 літра дизельного палива та бензинів автомобільних оприлюднюється на офіційному веб-сайті Мінекономіки щомісяця до 3, 13 і 23 числа.

Нагадаємо, в березні в Антимонопольному комітеті заявили, що найбільші мережі АЗС безпідставно підвищують ціни на бензин і рекомендували знизити ціни на пальне, а в квітні в Україні спостерігали значне коливання роздрібних цін на нафтопродукти та скраплений газ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.