Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Укрпошта

Четвер, 3 червня 2021, 12:23

Кабмін на два роки відтермінував переведення населення у банки для отримання пенсій

Укрпошта

Уряд скасував примусове переведення виплат пенсій на банківські картки з 1 вересня.

Про це повідомляє прес-служба Укрпошти.

Вчора, 2 червня, на своєму засіданні Кабінет міністрів скасував обов’язкове переведення виплати пенсії та соціальної допомоги на карткові рахунки з вересня цього року.

Згідно із цим рішенням, порядок доставки пенсій, субсидій та соціальних допомог через Укрпошту буде збережений як мінімум до 1 січня 2023 року.

За словами генерального директора Укрпошти Ігора Смілянського, основна причина, через яку ініціативу відклали на два роки, – неготовність банківської інфраструктури і систематичне закриття банківських відділень. Наразі банкомати наявні лише у 4% міст України, відтак 13 млн українців не мають доступу й можливості користуватися банківськими послугами.

"Змінами до постанови нарешті покладено край двомісячній боротьбі величезної кількості громадян за комфорт і здоров’я літніх людей в частині доставки пенсій. Насамперед для 3,5 млн пенсіонерів, більшість яких просто фізично не має доступу до банкоматів, і відтак не може отримувати пенсію на картку. До 2023 року доставку пенсій, як і раніше готівкою і додому, будуть здійснювати листоноші та відділення Укрпошти" – пояснив Смілянський.

Нагадаємо, у квітні уряд ухвалив постанову, якою з 1 вересня 2021 року пенсії та грошова допомога мала нараховуватися на банківський рахунок за винятком окремих категорій осіб, для доставки пенсій яким проводитимуть конкурси серед надавачів послуг.

Натомість в Укрпошті заявляли, що вимикають усі термінали сторонніх банків у своїх відділеннях – таким чином компанія виступила проти примусового переводу населення у банки для отримання пенсій та субсидій.

А у травні цього року депутати Красненської селищної ради Золочівсьуого району звернулися до уряду з проханням скасувати переведення отримання пенсій через банківські рахунки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.