Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

вул. Устияновича ,14

google.com.ua

Четвер, 3 червня 2021, 16:15

Садовий програв апеляцію щодо повернення приміщення колишньої фтизіопульмонологічної лікарні

вул. Устияновича ,14

Північний апеляційний господарський суд підтвердив право Львівської облради на приміщення колишньої лікарні на вул. Устияновича, 14.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради. 

Вчора, 2 червня, Північний апеляційний господарський суд відхилив апеляційні скарги прокуратури та Львівської міської ради й залишив без змін рішення суду першої інстанції, який відмовився скасовувати право власності облради на колишнє приміщення фтизіопульмонологічного відділення, що на вул. Устияновича, 14.

Зокрема, йдеться про приміщення площею 432,3 кв.м, яке у 2017 році Львівська обласна рада продала на аукціоні ПП "Біола". Міськрада декілька років стверджувала, що обласна рада незаконно оформила право власності на це майно та намагалася в судах його повернути.

Зазначимо, у лютому цього року Господарський суд Києва відмовив Львівській міськраді у наданні права власності на ці приміщення, тому мерія подала апеляцію.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року Львівська міськрада подала позов до суду Києва щодо визнання незаконним та скасування рішення Львівської обласної ради від 2009 року про оформлення права спільної власності Львівської обласної ради на 10 комунальних приміщень у Львові.

А у січні 2020 року Львівська міськрада виграла у суді справу щодо 7 приміщень медичних закладів, які Львівська облрада має повернути у власність міста.

Додамо, у жовтні 2018 року звільнився з посади начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Микола Бандра, який очолював це управління з 2006 року і діяльність якого на посаді постійно супроводжували корупційні скандали.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.