Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Прокуратура Львівської області

lviv.gp.gov.ua

Четвер, 3 червня 2021, 11:44

Керівництво Львіввугілля викрили на махінаціях із закупівлями масок

Прокуратура Львівської області

Один із керівників "Львіввугілля" завищив ціни при закупівлі масок для працівників, що призвело до втрати понад три мільйони гривень.

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура на своїй сторінці у Фейсбуці.

Одного із керівників ДП "Львіввугілля", мешканця Червонограда, викрили на службовій недбалості, що призвела до втрати понад 3,2 млн грн.

Як встановили у прокуратурі, "Львіввугілля" у квітні 2020 року уклало договір у постачальником медичної продукції на закупівлю фільтруючих масок для своїх працівників у рамках заходів з протидії пандемії коронавірусу.

"У договір службові особи внесли ціни, які суттєво перевищували ринкові. Згідно проведених експертиз, через купівлю підприємством масок у квітні – листопаді 2020 року за вищими цінами, державі було завдано збитків на понад 3,2 млн грн" – йдеться у повідомленні.

Наразі тривають слідчі дії, чиновнику повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України, вирішується питання обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Також правоохоронці встановлюють інших осіби, які причетні цієї діяльності.

Зазначимо, санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, минулоріч на хабарництві затримали керівника однієї із шахт "Львіввугілля", а у 2019 році посадовціцього держпідприємства організували махінації із виплатами зарплати шахтарям та облаштували на території однієї з шахт підпільний цех з виготовлення бетонних виробів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.