Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Городоцька, 64

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 4 червня 2021, 14:37

Колишній завод автотракторних запчастин на Городоцькій забудують житлово-офісним центром

вул. Городоцька, 64

Виконком дозволив збудувати на вул. Городоцькій новий житлово-офісний центр із підземними паркінгами.

Сьогодні, 4 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ТзОВ "Княжий Холл" багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення та багатофункційного громадського будинку зі вставками торгово-розважальної і ринкової інфраструктури з підземними паркінгами зі знесенням існуючих будівель та споруд на вул. Городоцькій, 64 у м.Львові.

Нову житлово-офісну багатоповерхівку збудують на земельній ділянці, площею 0,9014 га, що перебуває у комунальній власності та передбачена будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

Згідно із містобудівною документацією, новий житлово-офісний центр складатиметься із двох частин, висотою 28,5 метрів та 23,55 метри, що матимуть 6 по 5 поверхів. Фасадну частину новобудови, що виходить на вул. Городоцьку, займатимуть офіси, натомість 6-поверхову секція займатиме житло. Площа зубудови становитиме 4235 кв.м, а максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 47%.

Підземні паркінги займатимуть два нижні поверхи.

"У радянський час на цьому місці було промислове підприємство. Зараз пропонується замість нього сформувати таку змішану забудову, де вся передня частина – це офіси площею 5 тисяч кв.м, а ближче до вулиці Голубовича пропонується розмістити декілька житлових секцій" – пояснив головний архітектор міста Антон Коломєйцев. 

Всередині забудови розміщуватиметься внутрішній дворик, де здійснять висадять дерева та облаштують дитячий майданчик, майданчик для заняття спортом і для дорослих, створять пішохідну алею. Для збору сміття облаштують підземний контернерний майданчик. Загалом площа озеленення має становити 1622 кв.м. 

За словами Коломєйцева, проект нового будівництва повністю відповідає усім містобудівним нормам. 

Земельна ділянка, на яких зведуть житлово-офісний центр, належать до зони Ж-2 – зона малоповерхової квартирної житлової забудови та частково ТР-2 – зона транспортної інфраструктури відповідно до детального плану території,, обмеженої вул. Т. Шевченка – вул. Городоцькою – вул. Залізничною.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Княжий Холл" зареєстроване з 2017 року у Львові, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Кінцевою власницею фірми є львівянка Марія Малецюх, а сама фірма є правонаступницею ТзДВ "Львівавтозапчастина", що знаходиться за цією ж адресою на вул. Городоцькій, 64 й власницею цього підприємства також є Марія Малецюх.

Ще у 2019 році виконком дозволив цій фірмі, незважаючи на протести мешканців, збудувати за цією ж адресою 4-поверховий житловий будинок з підземним паркінгом. 

Додамо, на вул. Городоцькій, 64 за проектом інженера Г. Заремби було збудовано корпуси фабрики сільськогосподарських машин акційного товариства Гофгерр-Шранц-Клейтон-Шуттлеворт. За радянських часів її перетворили на завод автотракторних запчастин. Завод давно вже не працює.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.