Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

новий житловий квартал

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 4 червня 2021, 16:18

Антонов збудує дев'ять нових багатоповерхівок у житловому комплексі на Пасічній

новий житловий квартал

Виконком дозволив добудувати до житлового кварталу на вул. М. Пимоненка – вул. Пасічній ще 9 нових багатоповерхівок.

Сьогодні, 4 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ТзОВ "Магнолія ІСТ" багатоквартирних житлових будинків з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземними паркінгами у Львові на вул. М. Пимоненка – вул. Пасічній у садівничому товаристві "Геолог" у складі: 1-ї черги будівництва багатоквартирного житлового будинку №5 з підземним паркінгом, 2-ї черги будівництва багатоквартирного житлового будинку №6 з підземним паркінгом.

Нові багатоповерхівки збудують на двох земельних ділянках, площею 0,4168 га і 0,4195 га, що перебувають у приватній власності та передбачена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Згідно із містобудівною документацією, на території існуючого житлового кварталу, де наразі зведено 8 багатоповерхівок, мають добудувати ще 9 нових житлових будинків, висотою у 28,5 метрів, що матимуть, як й інші будівлі цього кварталу, по 6 поверхів. Площа нової житлової забудови становитиме 3608,63 кв.м, а максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 49%.

"Це район такої середньої поверховості. Максимальна поверховість – всього 6 поверхів. Будинки матимуть внутрішні двори без дозволу на паркування, паркінги передбачені під всіма житловими комплексами" – пояснив головний архітектор міста Антон Коломєйцев.

Також на території цього житлового кварталу передбачені дві комерційні забудови, майданчик для занять фізкультурою, майданчики для відпочинку, майданчик для підземного збирання сміття, тимчасові автостоянки транспорту.

За словами Коломєйцева, проект нового будівництва повністю відповідає усім містобудівним нормам. 

Земельні ділянки, на яких зведуть багатоповерхівки, належать до зони Ж-2 – зона малоповерхової квартирної житлової забудови, відповідно до детального плану території у межах вул. Зеленої, вул. Пасічної, вул. Пирогівки, вулиці проектованої 4.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Магнолія ІСТ", зареєстроване у Львові на вул. Героїв УПА, 72 понад чотири роки тому і займається організацією будівництва будівель. Бенефіціарним власником фірми є бізнесмен Віталій Антонов, а серед засновників – ТзОВ "Житлово-будівельна компанія "Ваш Дім", яка також належить Антонову.

 

Віталій Антонов є мажоритарним акціонером компанії ПАТ "Концерн Галнафтогаз" – мережі автозаправних комплексів "ОККО", голова Наглядової Ради Страхової компанії "Універсальна", президент "Універсальної інвестиційної групи".

Зазначимо, минулоріч виконком вже давав дозвіл на будівництво на території цього житлового комплексу 4 нових багатоповерхівок.

Крім цього, у жовтні 2019 року у міськраді погодили будівництва компанією "Ваш дім", яка належить Віталію Антонову, 27-поверхового житлового кварталу на вул. Пасічній, 133 на площі майже 12 га.  

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.