Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЗНО

shafa.ua

Понеділок, 7 червня 2021, 17:40

Майже 68% абітурієнтів з Львівщини взяли участь у ЗНО з історії України

ЗНО

Загалом понад 203 тисяч осіб склали тест з історії України.

Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

У п'ятницю, 4 червня, у рамках основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання відбулося тестування з історії України. Участь у ньому взяли 203 361 особа, що становить 68% від загальної кількості зареєстрованих.

Натомість 33 учасники ЗНО не було допущено до пунктів тестування, 5 – через виявлення ознак гострих респіраторних захворювань. Дотримання процедури тестування контролювали 86 громадських спостерігачів.

Щодо Львівщини, то 67,53% зареєстрованих абітурієнтів склали тест з історії України.

Учасники ЗНО, які не змогли взяти участь в тестуванні через причини, які не залежали від їхніх дій і волі, можуть зареєструватися для участі у додатковій сесії. Для цього необхідно упродовж 5 робочих днів (з урахуванням дня проведення тестування) подати до регіонального центру, у якому проходили реєстрацію, документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву.

Нагадаємо, основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочалася 21 травня тестуванням з хімії та триватиме до 15 червня. Також з 2021 року випускники можуть складати ЗНО із 5 предметів. До цього часу максимальна кількість була 4. 

На ЗНО-2021 зареєструвалися понад 28 тисяч абітурієнтів з Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.