Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кафе у Львові

Вівторок, 8 червня 2021, 10:43

В Україні послабили вимоги до роботи ресторанів і кафе під час карантину

кафе у Львові

Уряд дозволив цілодобово працювати закладам громадського харчування та проводити масові заходи при наявності негативного тесту в його учасників.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів України №583 від 2 червня 2021 року, опублікованій 7 червня.

Кабінет міністрів послабив умови входження регіону до "зеленої" карантинної зони а також послабив обмеження для роботи закладів харчування і проведення масових заходів.

Зокрема, уряд дозволив проводити масові заходи за умови наявності в усіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування на Covid-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більше як за 72 години до здійснення заходу, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Роботу закладів харчування дозволили після 24-ї години, а іноземці при в'їзді на територію України можуть, крім ПЛР-тестів, надати тест на антиген, або документ про повністю пройдену вакцинацію.

Крім цього, відтепер для встановлення "зеленого" рівня епідемічної небезпеки в регіоні необхідно, щоб:

- кількість нових випадків інфікування Covid-19 на 100 тисяч населення за останні 14 днів складав менше ніж 75;

- коефіцієнт виявлення випадків інфікування Covid-19 був менш як 4 відсотки;

- кількість тестувань методом ПЛР і визначення антигена коронавірусу протягом останніх семи днів на 100 тисяч населення складав більше ніж 300;

- на всій території України не було регіонів із "червоним" рівнем епідемічної небезпеки.

Нагадаємо, карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 30 червня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.