Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Стадіон "Торпедо"

Вівторок, 8 червня 2021, 16:00

У Львові оголосили архітектурний конкурс щодо організації стадіону Торпедо

Стадіон "Торпедо"

Львівська міськрада проведе архітектурний конкурс на кращий проект легкоатлетичного комплексу зі спортивним центром на вул. Золотій.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

У Львові оголосили архітектурний конкурс, щоб визначити найкращу проєктну пропозицію розташування легкоатлетичного комплексу зі спортивним центром на території існуючого стадіону на вул. Золотій.

"Конкурс покликаний знайти найкраще проєктне рішення щодо організації стадіону "Торпедо" із формуванням на цій території осередку для професійного спортивного розвитку з можливістю проведення змагань національного та міжнародного рівня.

На конкурс також виноситься будівля спортивно-освітнього центру із тренувальним залом, лекторієм та роздягальнями, що стане спортивним хабом цього району. Крім того передбачається формування відкритого громадського простору для місцевих жителів, що активно користуються територією стадіону" − зазначив головний архітектор міста Антон Коломєйцев.

Територія проєктування, площею 2,1 га, розташована в Шевченківському районі Львова, на вул. Золотій, 32. Ділянка проєктування межує з територією та об’єктами ПАТ "Львівгаз" та кварталами житлової забудови. На ній розташовано стадіон з круговими біговими доріжками, що перебувають у занедбаному стані.

Участь в конкурсі можуть взяти вітчизняні сертифіковані архітектори з досвідом проєктування спортивних об’єктів та інших громадських об’єктів.

Призовий фонд конкурсу складає 260 000 грн, і визначено три премії: 120, 80 та 60 тисяч гривень.

Нагадаємо, 28 травня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення оголосити та провести Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію легкоатлетичного комплексу зі спортивним центром на вул. Золотій.

Додамо, торік у лютому львівські депутати виділили 5 млн грн для викупу стадіону "Торпедо" й подальшого його відновлення. У 2019 році депутати Львівської міськради прийняли рішення викупити у банку "Львів" майно та споруди на території стадіону "Торпедо", що на вул. Золота, 40а. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.