Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Церква Різдва Пресвятої Богородиці

Четвер, 10 червня 2021, 13:15

У Львові відсвяткують 20-ліття приїзду святого Папи Римського Івана Павла ІІ

Церква Різдва Пресвятої Богородиці

Святкування триватимуть з 13 по 27 червня.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

З 13 по 27 червня у Львові святкуватимуть 20-ліття приїзду святого Папи Римського Івана Павла ІІ під гаслом "Не бійтеся бути святими".

Програму святкувань умовно поділяють на чотири аспекти – літургійно-молитовний, просвітницький, мистецький та спортивний.

Літургійно-молитовна частина розпочнеться 13 червня Вервицею, з походом навколо храму Різдва Пресвятої Богородиці (УГКЦ) з фігурою Фатімської Богородиці, у сквері святого Івана Павла ІІ.

З 20 червня виставлять мощі святого Івана Павла ІІ, а 25 червня відбудеться Хресна дорога у парку святого Івана Павла ІІ та молитовні чування у храмі Різдва Пресвятої Богородиці.

Архієрейську Вечірню, яка відбудеться 26 червня, очолить Архиєпископ і митрополит Львівський Ігор. У неділю, 27 червня, на площі перед храмом Різдва Пресвятої Богородиці відбудеться Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Блаженніший Патріарх Святослав у співслужінні митрополита Ігоря Возьняка та інших єпископів. Обидві Служби транслюватимуть онлайн.

З 22 червня впродовж тижня відбудуться лекторії та перегляд фільмів "Кароль. Людина, яка стала Папою Римським" і "Кароль ‒ Папа, який залишився людиною", а щовечора відбуватимуться реколекційні науки.

Також 19 червня відбудеться "Велопроща маршрутом святого Івана Павла ІІ від храму Різдва Пресвятої Богородиці", учасники якої проїдуть місцями, якими у 2001 році проїхав папа Римський у Львові, включаючи місце загибелі отця Андрія Іщака, якого Понтифік проголосив святим. У серпні планується сплав на байдарках річкою Дністер, а восени відбудуться спортивні змагання − "Кубок святого Івана Павла ІІ".

Мистецька частина святкової програми розпочнеться 21 червня відкриттям фотовиставки "Папа і Сихів", а 24 червня відбудеться флешмоб "Папа-Сихів-молодь". Завершиться програма святкувань духовним вечором "Псалми у папському гаю". Декламування Псалмів відбудеться під музичний супровід Симфонічного оркестру "Віртуози Львова". Вони виконають твори, які підготували колись для Папи Римського.

Нагадаємо, у травні в районі вулиці Хуторівки створили проспект Святого Івана Павла ІІ та площу Святої Софії Премудрості Божої, а раніше комісія культури, молоді, спорту та зовнішніх зв’язків міськради на своєму засіданні підтримала перейменування частини вулиці Хуторівки (від вул. Стрийської до просп. Червоної Калини) Сихівського району на проспект Святого Івана Павла ІІ. 

Додамо, у 2016 році на Сихові розпочали облаштування парку духовної культури імені Івана Павла II за 50 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.