Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

СБУ

Вівторок, 15 червня 2021, 11:59

У Львові керівника одного зі стратегічних підприємств Міноборони викрили на хабарництві

хабар

Директор підприємства вимагав хабарі за надання в оренду приміщення за заниженою вартістю.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Служба безпеки України викрила у Львові корупційний механізм, організований керівництвом одного зі стратегічних підприємств Міноборони.

Як наголосили у СБУ, директор підприємства та в.о. головного інженера налагодили схему отримання "відкатів".

"В обхід встановленої процедури, без погодження регіонального Фонду державного майна України, вони здавали в оренду складські приміщення за значно заниженою вартістю. Ціна послуг залежала від масштабності орендованих площ. Правоохоронці затримали зловмисників "на гарячому" згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, під час отримання 52 тис. грн неправомірної вигоди" – йдеться у повідомленні.

Під час одшуків у хабарників вилучили чорнові записи, які підтверджують їхню протиправну діяльність. Їм мають повідомити про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії, а також встановлюється можлива причетності й інших посадовців держпідприємства до цієї діяльності.

Нагадаємо, нещодавно директорку підрозділу НУ "Львівської політехніки" викрили на хабарі та махінаціях із орендою приміщень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.