Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська виправна колонія №48

Вівторок, 15 червня 2021, 16:20

Хуторівську тюрму для Садового забудують школами та офісами

Львівська виправна колонія №48

Депутати планують дозволити розробити детальний план для забудови території колишньої Львівської виправної колонії №48.

Про це йдеться у проекті рішення, підготовленому для розгляду на наступній сесії Львівської міської ради, що відбудеться 17 червня.

Депутати міськради планують розробити детальний план території колишньої Львівської виправної колонії №48 у районі вул. Хуторівки, щоб змінити функціональне призначення земельної ділянки та мати змогу забудувати цю територію житловими та громадськими будівлями.

Площа усієї території – майже 12 га. На початку червня землі колонії за 407 мільйонів гривень купили під час аукціону фірма львів'янина Тараса Зубика та фірма депутата Львівської міськради від Самопомочі Романа Федишина.

Загалом тут заплановано створити комплекс будівель громадського призначення із закладами громадського обслуговування, офісними, освітніми та іншими будівлями, рекреаційними зонами, місцями для відпочинку населення.

Громадська забудова, зокрема, освітніми закладами, має становити не менше 65% усієї території, а рекреаційні зони – не менше 10%.

На території громадської забудови планують збудувати:

- спортивний комплекс мінімальною площею 3000 кв.м;

- центр для пенсіонерів мінімальною площею 500 кв.м;

- мистецький центр мінімальною площею 250 кв.м;

- медіатеку площею 500 кв.м;

- амбулаторію площею не менше 250 кв.м;

-  загальноосвітню школу на 18 класів зі спортивними майданчиками мінімальною площею ділянки 1,9 га;

- дошкільний навчальний заклад на 150 місць мінімальною площею ділянки 0,4 га.

Вільною від забудови має бути ділянка, орієнтованою площею 0,8 га із пішохідним сквером та майданчиками відпочинку для різних груп населення.

Висота будинків на цій території має не перевищувати 6 поверхів, за винятком окремих 8 поверхових будівель, у складі громадської та житлової забудови. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки не
повинен перевищувати 30% (орієнтовно 28 000 кв.м) для всієї забудови у
межах земельної ділянки.

Замовником внесення змін до детального плану території буде управління архітектури та урбаністики міськради.

Нагадаємо, нещодавно міський голова Львова Андрій Садовий запропонував провести архітектурний конкурс щодо забудови цієї території. 

Зазначимо, минулоріч Міністерство юстиції вже заявляло, що виставить на продаж Львівську виправну колонію № 48, тоді ж повідомляли, що територію колонії планують забудувати офісами, спорткомплексом і медіатекою.

Львівську виправну колонію №48 вирішили заморозити у 2017 році, а у лютому 2018 році звідси вивезли останнього засудженого. 

Репортаж Варіантів з Львівської виправної колонії № 48.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.