Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

санаторій на вул. Коновальця

google.com.ua

Четвер, 17 червня 2021, 13:15

Шість депутатів підтримали забудову території колишнього дитячого санаторію на Коновальця

санаторій на вул. Коновальця

Депутати не подолали вето Садового на розроблення ДПТ, що передбачає будівництво житла на місці колишнього дитячого санаторію на вул. Коновальця.

Сьогодні, 17 червня, на сесії Львівської міської ради депутати не змогли подовати вето міського голови Львова Андрія Садового про розроблення детального плану території у районі вул. Є. Коновальця, вул. Житомирської, вул. Гіпсової, вул. Г. Семирадського.

"За" проголосували 6 депутатів (секретар ради Маркіян Лопачак та 5 депутатів з "Європейської Солідарності" – Роман Грицевич, Володимир Лесик, Юрій Ломага, Юрій Моравецький, Олексій Різник), ще 15 депутатів утрималися, а 36 – не голосували.

Цю ухвалу депутати прийняли на сесії ще 20 травня, вона була зупинена міським головою Львова та направлена із зауваженнями на повторний розгляд.

"Суть зауважень полягає у тому, що на приміщення, на яке розробляється детальний план, тривають судові справи, станом на сьогодні ми маємо  інформацію, що Касаційний господарський суд відхилив касаційну скаргу Львівської міськради, проте продовжуються судові засідання за позовом прокуратури" – розповіла директорка юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич.

Згідно із документом, йдеться про будівлю колишнього дитячого кардіоревматичного санаторію Львівської облради на вул. Коновальця, 114-116, де новостворене львівське підприємство ТзОВ "Констракшн Проект" планувало збудувати житловий будинок й яке звернулося до міськради про затвердження детального плану цієї території, щоб мати змогу розробити містобудівну документацію на будівництво тут житла.

Зазначимо, територія вул. Коновальця, де розміщується санаторій, знаходиться у історичному ареалі Львова та входить до зон: Г-5 (лікувальні зони), Г-3-1 (зона дитячих дошкільних установ та шкіл), Ж-2 (зона малоповерхової квартирної забудови).

Нагадаємо, у листопаді 2019 року депутати облради проголосували за реорганізацію КЗ ЛОР "Комунальний дитячий кардіоревматологічний санаторій" на вул. Коновальця, 116 шляхом приєднання його до КНП ЛОР "Львівська обласна дитяча клінічна лікарня "Охматдит", а звільнені приміщення планували виставити на продаж.  

На це Львівська міськрада подала позов до суду, вимагаючи скасування права спільної власності обласної ради на приміщення санаторію й передачу будівлі у власність міста.

Минулоріч облрада продала на аукціоні будівлю дитячого санаторію батькові  голови Львівської ОДА Максима Козицького, однак пізніше його фірма ТзОВ "Нордік-Буд" відмовилася від підписання договору. Облрада виставила санаторій повторно на аукціон і продала новостворенній фірмі ТзОВ "Бізнес галерея "Лев".

Однак, як повідомляють "Наші гроші. Львів", з лютого цього року власником будівлі колишнього санаторію є ТОВ "Скай дістрікт", власником якого є Олександр Фтомін (80%), бенефіціар "КУА "Авалон груп". А також по 10% володіють АТ "ЗНВКІФ "Адамант" і АТ "ЗНВКІФ "Камет".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.