Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 18 червня 2021, 14:30

Бербеці і Доскічу дозволили звести нову 16-поверхівку з автостоянкою на Кульпарківській і Садовій

візуалізація

Виконком дозволив збудувати фірмам депутатів Назарія Бербеки і Юрія Доскіча новий 16-поверховий будинок на вул.Кульпарківській, 96 і вул. Садовій, 2-А.

Сьогодні, 17 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на будівництво ТзОВ "Тібет" та ТзОВ "Львівська інвестиційна компанія" багатоквартирного житлового будинку (будинку під літерою Г на генплані) з вбудованою автостоянкою, громадськими приміщеннями на вул.Кульпарківській, 96 та вул. Садовій, 2-А у Львові.

Нову багатоповерхівку зведуть на трьох земельних ділянках, площею 0,2012 га, 0,1187 га та 0,1474 га га, які перебувають в комунальній власності і які призначені для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

Згідно із містобудівною документацією, висота будинку становитиме 51,55 метрів, він матиме 16 поверхів. Це буде  зблокована багатоповерхівка із 10-поверховою та 6-поверховою частинами. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 17%.

Йде мова про одну із секцій нової черги будівництва житлового комплексу, першу секцію будівництва цієї черги виконком затвердив у лютому цього року, а другу – у березні.

Як заявив головний архітектор міста Антон Коломєйцев, також забудовник збільшив кількість машиномісць на автостоянці із 51 до 87.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий запропонував збільшити кількість місць для паркування, заявляючи, що біля місця майбутньої багатоповерхівки цей ж забудовник зводить офісний центр, тому можна було б об'єднати автостоянку для мешканців будинку і офісних працівників, виходячи із розрахунку – 2 машиномісця на кожну квартиру новобудови.

Земельні ділянки, на яких збудують будинок, належать до зони Ж-4 – зона багатоповерхової житлової забудови (9-16 поверхів) відповідно до детального плану території у межах вул. Кульпарківської, вул. Садової, вул. С. Петлюри, вул. Любінської, залізничної колії.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Тібет" зареєстроване з 1995 року у Львові, займається виробництвом гумових виробів. Розмір статутного капіталу підприємства становить 5 240 000 грн. Власниками фірми є львів'янин Петро Петрушинський та ТОВ "Волинь-МЕТ" (оптова торгівля металами та металевими рудами).

У ТзОВ "Тібет" отримує зарплату депутат Львівської обласної ради від партії "Слуга народу" Юрій Доскіч, як вказано у його декларації про доходи за 2019 рік.

ТзОВ "Львівська інвестиційна компанія" зареєстрована з 2004 року у Львові, займається організацією будівництва будівель. Розмір статутного капіталу підприємства становить 6 250 000 грн. Власниками фірми є львів'яни Назарій Бербека (депутат Львівської міськради) і Тарас Дідик (приватний підприємець, власник низки львівських будфірм: ТзОВ "Західбудкапітал", ТОВ "Ліски Інвест Буд", ТзОВ "Бізнес-Вектор Дк", ТзОВ "Лік", ТОВ "Капітал-Будзахід", МПП "Міліна").

Бербека на місцевих виборах у 2020 році пройшов до Львівської міської ради від партії Європейська солідарність" та став членом комісії архітектури, містобудування та розвитку територій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.