Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Святоюрська гора

Фб Дроздяка

Середа, 23 червня 2021, 10:07

Львівські греко-католики узріли рейдерське захоплення Митрополичих садів

Святоюрська гора

Львівська Архиєпархія УГКЦ звинуватила Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення у рейдерському захопленні Митрополичих садів.

Про це повідомив капелан Львівської міської ради, прессекретар Львівської архієпархії УГКЦ Павло Дроздяк на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 22 червня, Курія Львівської Архиєпархії УГКЦ повідомила, що Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення намагався захопити Митрополичі сади у Львові й привіз туди військову техніку.

"22 червня 2021 року зі сторони Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення була спроба рейдерського захоплення Митрополичих садів.
Прикро, що до реалізації цих планів, використовують військовослужбовців і машини військової спецтехніки в час, коли країна перебуває в стані війни" – написав Дроздяк.

За його словами, ця земельна ділянка у вересні 2020 року були передані ухвалою сесії Львівської міськради в постійне користування Львівської Архиєпархії УГКЦ, вона знаходиться під охороною ЮНЕСКО й тут встановлене обмеження на капітальне будівництво та огородження.

"Курія Львівської Архиєпархії УГКЦ отримала земельну ділянку для обслуговування нижніх Митрополичих садів та прилеглої території комплексу собору Святого Юра і влаштування парково-рекреаційної зони загального користування" – додав Павло Дроздяк.

 

Зазначимо, у травні 2017 року депутати міськради затвердили програму відновлення Святоюрського комплексу на 2017-2020 роки, а у лютому того ж року уряд вирішив виділити 20 млн грн на реставрацію споруд собору Святого Юра у Львові.

Для відновлення комплексу необхідно було відселити мешканців з будинку на площі Святого Юра, 5 та відвести земельну ділянку для перенесення телекомунікаційного обладнання "Концерну РРТ".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.