Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Карпати

Середа, 23 червня 2021, 12:00

40 місцевих рад Львівщини подали заявки на участь в конкурсі місцевих ініціатив

Карпати

На Конкурс ініціатив місцевих карпатських громад 2.0. надійшло 75 проєктів з Львівської області.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Представники Львівської області підготували 75 проєктних заявок на Конкурс ініціатив місцевих карпатських громад 2.0. Прийом заявок на конкурс завершився, тепер відбуватиметься оцінка проєктів експертами. 

Всього організатори отримали 237 проєктних заявок, з яких, окрім Львівської, представники Івано-Франківської області підготували 71 проєкт, Закарпатської − 46, Чернівецької − 45. 

За словами виконавчої директорки Асоціації "Єврорегіон Карпати-Україна" Галини Литвин, загальний бюджет поданих проєктів − майже 75 млн грн, з яких 51,5 млн грн − очікувані грантові кошти. 

"Такі цифри відображають реальний стан у громадах Карпатського регіону та показують, що для вирішення потреб громад на місцях необхідно залучати значний фінансовий ресурс" − розповіла Галина Литвин.

За її словами, більше половини поданих проєктів підготували органи місцевого самоврядування − 135 заявок, зокрема 48 проєктів подали органи місцевого самоврядування Івано-Франківської області, 40 − Львівської, 24 − Чернівецької та 23 − Закарпатської.

Громадські організації загалом подали 44 проєкти, комунальні підприємства − 42 проєкти, агенції регіонального розвитку − 9 проєктів, благодійні організації − 7 проєктів.

Учасники подали проєктні заявки по таких пріоритетах: - "Історико-культурна спадщина" − 80 проєктів;

- "Безпека громад Карпатського регіону" − 56 проєктів;

- "Розвиток спорту у гірських громадах" − 46 проєктів;

- "Природна спадщина" − 29 проєктів;

- "Подолання наслідків COVID-19 для закладів охорони здоров’я та суб’єктів підприємництва" − 26 проєктів. 

Зазначимо, проєкт "Карпатська мережа регіонального розвитку" реалізується Міністерством розвитку громад та територій України, Закарпатською, Івано-Франківською, Львівською, Чернівецькою обласними державними адміністраціями, Асоціацією "Єврорегіон Карпати-Україна" і фінансується за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримки регіональної політики України.

Конкурс ініціатив місцевих громад проводять з 2018 року. За три роки за кошти обласної ради профінансовано на Львівщині 33 проєкти загальним розміром гранту 6 млн грн.

Нагадаємо, Конкурс ініціатив місцевих карпатських громад-2021 стартував 30 березня, а торік конкурс ініціатив місцевих карпатських громад від асоціації "Єврорегіон Карпати – Україна" відібрав 12 проєктів з Львівщини та виділив 2 млн грн грантового фінансування на їх реалізацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.