Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Юрій Камельчук

Середа, 23 червня 2021, 15:35

Пустельник Камельчук гадає, що covid-паспорт не дозволить йому пройти крізь вушко голки

Юрій Камельчук

Юрій Камельчук, який називав коронавірус вигадкою, заявив на сесії ПАРЄ, що Covid-паспорти призведуть до обмеження прав людини та порушать свободу віросповідання.

Про це повідомив народний депутат від партії Слуга народу з Львіщини Юрій Камельчук на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нардеп Юрій Камельчук, який раніше називав коронавірус вигадкою, оприлюднив текст своєї промови, яку він виголосив вчора під час проведення чергової сесії ПАРЄ в якості представника від України.

У ній депутат заявив, що запровадження Covid-паспортів суперечить правам людини, роль вакцин у стримуванні розповсюдження коронавірусу не встановлена, а їхня доступність надзвичайно обмежена.

"Сьогодні в деяких країнах Європи вони обговорюють запровадження "паспортів імунітету" з поміткою про те, що людина не заразна. З цим явищем потрібно бути дуже обережним. Для подолання пандемії потрібна система надійного тестування, яка виключає будь-які помилки. А також єдині правила для всіх країн світу.

Враховуючи, що роль вакцин у стримуванні розповсюдженні інфекції ще не встановлена, а доступність сироваток поки надзвичайно обмежена, ВООЗ вже рекомендувала країнам не вимагати отримання сертифікатів Covid від туристів і відвідувачів країн. Запровадження ж Covid-паспортів, ймовірно, призведе до обмеження прав людини. Окрім того, це явище цілком залежить від ступеня медичних ризиків" – виголосив Камельчук.

За його словами, використання Covid-паспортів може порушувати право на приватне життя людини чи свободу віросповідання.

"Використання таких документів може суперечити основним правам і свободам населення. Мова про значну частину людей, які таких сертифікатів не матимуть. До ризиків перешкоджання прав на пересування і ризиків дискримінації, такий винятковий підхід може мати й інші наслідки. Наприклад, порушувати право на приватне життя людини, свободу віросповідання, доступу до роботи, житла чи освіти" – вважає Камельчук. 

Зазначимо, Юрій Камельчук переміг на парламентських виборах-2019 від партії "Слуга народу" у 124 виборчому окрузі Львова, що охоплює Сокальський та частину Кам’янка-Бузького району.

Він закінчив факультет журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка, коуч з розвитку, є засновником бізнес-спільноти Ukrainian Business Community, платформи розвитку бізнесу "Бізнес Актив" та Cardinal University.

Раніше Камельчук в ефірі каналу "Наш" заявляв, що коронавірус є вигадкою, і що він не довіряє жодній вакцині.

Додамо, у березні президент Володимир Зеленський наголошував на необхідності для України розробити свою систему "паспортизації" вакцинованих від коронавірусу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.