Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Щурата

Четвер, 24 червня 2021, 16:35

У Львові визначилися із проектом забудови території у районі Щурата

вул. Щурата

У місті обрали переможців архітектурного конкурсу на кращий житловий комплекс на вул. Щурата, проект якого раніше не відповідав буднормам.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради. 

Журі обрали переможців відкритого всеукраїнського архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію будівництва житлового комплексу із багатоквартирних житлових будинків з вбудованими комерційними приміщеннями та підземним паркінгом на вул. В. Щурата у Львові.

На конкурс подали 18 робіт від архітектурних колективів з різних міст України. Переможцями конкурсу стали:

- 1 місце (15 тисяч доларів) – проектна майстерня Бєляєвих: Андрій Бєляєв, Оксана Бончик, Роман Лупін, Дмитро Смалюк;

- 2 місце (10 тисяч доларів) – проект ТзОВ "АБМК": Остап Зелінський, Данило Кінаш, Тарас Лисий;

- 3 місце (5 тисяч доларів) – проект ТзОВ "АБМК": Роман Іваніщак та Данило Кінаш.

Журі також додатково відзначили проект авторського колективу Guess Line Architects (Лесюк Андрій, Когут Михайло, Ігор Когут (ГАП), Марія Школьник, Катерина Іващук, Софія Школяр, Андрій Гончаренко, Станіслав Бебко, Ірина Качмарик, Нестор Шевченко) та проект авторського колективу у складі: Юрій Горалевич, Олесь Горалевич, Кирило Следзь, Данило Калашник, Марина Зайцева. Ці команди отримають по 2 тисячі доларів.

Нагадаємо, проект забудови цієї території передбачав зведення багатоквартирних житлових будинків з вбудованими комерційними приміщеннями та підземним паркінгом.

Як повідомляли Варіанти раніше, у лютому виконавчий комітет міськради дозволив "Житлово-будівельному кооперативу "Північна околиця" звести на ділянці, площею 2,6826 га, на вул. Щурата комплекс із багатоквартирних житлових будинків та підземним паркінгом. Загалом йдеться про 45 тисяч кв.м житлової забудови.

Однак у січні цього року комісія архітектури Львівської міської ради відмовилась розглядати містобудівні розрахунки ЖБК "Північна околиця" щодо зведення цього кварталу на вул. Щурата через чисельні порушення, які не відповідають державним будівельним нормам та правилам.

Зокрема, у документах не враховані питання соціальної інфраструктури, зауваження містобудівної ради щодо висотності забудови, забезпечення комплексу школою, дошкільною установою, умовами для маломобільних груп населення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.