Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вулиця Стуса

Четвер, 1 липня 2021, 12:54

У Львові планують реорганізувати рух на вулиці Стуса

вулиця Стуса

Управління транспорту пропонує візуально звузити проїзну частину на ділянці вул. Стуса для стимулювання водіїв не перевищувати швидкість.

Про це повідомила пресслужба управління транспорту Львівської міськради.

Управління транспорту Львівської міськради напрацювало схему організації дорожнього руху на вул. В. Стуса на ділянці біля трамвайної зупинки "Стадіон Україна" та перехрестях вул. Липова Алея.

За новою схемою, планується візуально звузити проїзну частину для стимулювання водіїв не перевищувати швидкість, зробити проблемні місця (виїзд з вул. Липова Алея та місця розвороту) безпечнішими та підвищити безпеку на пішохідному переході до трамвайної зупинки.

Усі зміни виконуватимуться за допомогою дорожньої розмітки та знаків, а на пішохідному переході встановлять прибордюрні острівки безпеки. Також на пішохідному переході за наявності фінансування буде встановлено світлофорне регулювання.

Зазначимо, ділянка, де планується реорганізувати рух, характеризується значною аварійністю. Основними причинами аварій є значні перевищення водіями максимально допустимої швидкості (за місяць 24.09.2020 − 24.10.2020 було зафіксовано 33228 перевищень, з них 497 більш ніж на 50 км/год), неуважність та довколишня інфраструктура яка штовхає водіїв до порушень ПДР.

"Найпоширеніші види ДТП − це ДТП між авто при виїзді з вул. Липова Алея та в районі трамвайної зупинки "Стадіон Україна", ДТП з трамваєм навпроти виїзду з вул. Липова Алея та наїзд на пішохода на нерегульваному пішохідному переході" − йдеться у повідомленні.

Натомість, міська комісія з безпеки дорожнього руху розглянула запропоновану управлінням транспорту схему організації дорожнього руху на вул. В. Стуса та вирішила представити цю схему до обговорення мешканцям міста.

Нагадаємо, з наступного року на кільці вул. Липинського – вул. Б. Хмельницького змінять організацію дорожнього руху.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.