Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

площа Ринок, 40

Понеділок, 12 липня 2021, 16:33

Приміщення у пам'ятці архітектури на Площі Ринок продали за два мільйони

площа Ринок, 40

Управління комунальної власності міськради продало за 2 млн грн приміщення у будинку на Площі Ринок, 40.

Управління комунальної власності Львівської міської ради продало у системі ProZorro приміщення другого поверху на Площі Ринок, 40 у Львові, загальною площею 48,2 кв.м.

Будинок є пам’яткою архітектури національного значення і розташований в межах території, внесеної до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО (Галицький район Львова).

Аукціон стартував 30 червня, участь у ньому взяла лише одна компанія – ТзОВ "Виробничо-комерційна компанія "ПФ-Онікс", яка запропонували за це приміщення 2 201 134 грн. Її й обрали переможцем торгів. Додамо, початкова вартість приміщення становила 2 156 760 грн.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Виробничо-комерційна компанія "ПФ-Онікс" зареєстрована у Львові з 1995 року, займається оптовою торгівлею залізними виробами, водопровідним і опалювальним устаткованням і приладдям до нього. Власницею фірми є львів'янка Олена Живчин, а засновником – львів'янин Богдан Вішка.

Зазначимо, 3-поверхова кам'яниця "Зухоровичовська" є пам’яткою архітектури національного значення, побудована у близько 1772 року на місці старішої будівлі, від якої збереглися фрагменти готичного мурування на рівні підвалів. Пізньобарокові атланти під балконом виконані у традиції скульптури Йогана Пінзеля. Функціонує як житловий будинок, а на партері влаштовано галерею історичного військового однострою і крамницю сувенірів.

Нагадаємо, у 2019 році міськрада продала 85,3 кв.м приміщень 1-го і 3-го поверхів у цьому ж будинку за 6 млн грн ТзОВ "Агат-Комплекс".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.